Aan de basis van onze onderneming ligt een familietraditie van 3 generaties loodgieters. In de afgelopen 10 jaar hebben we een stevige groei doorgemaakt. We zijn er in geslaagd in deze periode een solide financieel fundament te leggen voor ons bedrijf. Daarnaast zijn de vele jaren ambachtelijke ervaring samengesmolten met uitgebreide know-how binnen een veelheid van disciplines in de installatietechniek.

Sjeng Brouwers is in 1910 gestart met Brouwers Installaties en Dakwerken. Deze was toen gevestigd "op de Besseme", nu het Loverixplein, te Banholt. Hij ging samen met zijn broer per fiets bij de mensen langs om de pompen en goten repareren. In die tijd kwam er een waterleiding- en rioleringnetwerk. Steeds meer mensen stapten over op dit netwerk. Wij verzorgden toen deze overstap. In 1960 stapte de zoon Jan Brouwers in het bedrijf. Hij vergrootte de klantenkring met meerdere hotels. Verder was hij een steun en vraagbaken voor vele bedrijven in de regio. Dhr. Jan Brouwers heeft het bedrijf in 1970 verhuist naar de Mheerderweg te Banholt. Ook heeft hij het bedrijf toen uitgebreid met een distributiepunt voor gasflessen. We beschikte als een van de eerste bedrijven over een bedrijfsbus. In 1985 kwam diens zoon John Brouwers en dochter Monique Brouwers binnen het bedrijf. Dit zijn tot op heden ook de eigenaars van Brouwers Installaties en Dakwerken BV.

In 1992 hebben zij het bedrijf door groei moeten verhuizen naar de huidige locatie op Julianaweg 4 te Sint Geertruid. Verder hebben zij de huidige bekende kleur en bussen aangeschaft.

De jongste b.v. die zij hebben opgericht is Bio Energie Nederland. Deze b.v. is gespecialiseerd in houtgestookte cv installaties en dus geheel gericht is op duurzame energie. Omdat deze b.v. in hetzelfde pand is gevestigd hebben wij op dit gebied ook alle kennis in huis. Hierdoor is Brouwers Installaties en Dakwerken b.v. hét bedrijf in de regio geworden voor al uw dakwerken en installaties.