Waarom Brouwers Installaties en Dakwerken?

Voor zinkwerk bent u bij ons aan het goede adres. Wij beschikken over machines, gereedschappen en kennis die geen ander bedrijf bij u in de buurt heeft. Andere bedrijven huren onze expertise en bestellen bij ons hun speciale producten.

      


Zink:
Zink kan worden toegepast als dakbedekking en voor het bekleden van een fa├žade. Dit omdat zink ideale de eigenschappen hiervoor heeft: het combineert een zeer lange levenduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimale esthetische mogelijkheden. Verder heeft zink een moderne uitstraling.

De lange levensduur heeft zink te danken aan een hoge corrosiebestendigheid, maar ook een goede installatie van het product is zeer belangrijk. Een hellend dak houdt het tussen de 75 jaar en de 100 jaar vol, vaker zelfs langer.

Het door ons gebruikte zink is walsbankzink. Er kunnen dus bij de verwerking van dit type zink kleine oneffenheden (putjes, krasjes) en vingerafdrukken voorkomen. Soms zijn ook de walsgolven enigszins zichbaar (u moet weten dat zink in grote rollen uit de fabriek komt).

Veelal wordt dit als positief ervaren omdat je hieraan kunt zien dat het zink door "ambachtelijke" mensenhanden is aangebracht.

Zink verandert met de jaren. Uw huis krijgt daardoor iets dynamisch mee. Het walsblanke zink glimt als een spiegel als het wordt aangebracht, maar zal naderhand veranderen. Eerst slaat het wit uit (oxideren) en daarna wordt het mat en donkerder (patineren).

U zult begrijpen dat het zink niet overal tegelijkertijd op een zelfde wijze verandert. Aan de zonkant zal het zink zich anders gedragen dan bijvoorbeeld aan de schaduwkant. Waar veel water langs het zink loopt ontstaat soms een grillig lijnenspel.

Naast dat zink modern, duurzaam en dynamisch is, heeft het het grote voordeel dat het onderhoudsvrij is.

Elk (schoonmaak) middel dat chemische elementen bevat zal het zink aantasten en zijn sporen achterlaten. Helaas zit ook in vogelpoep een hoeveelheid agressieve elementen. U kunt de uitwerpselen wel verwijderen maar u zult zien dat het zink eronder al uitgebeten zal zijn. Wij adviseren u gewoon het hemelwater zijn werk te laten doen.

Zink is mooi maar ook kwetsbaar. Als er iets hardhandig tegenaan gezet wordt (ladder, fiets) zal er een put of een kras kunnen onstaan. Als er gedurende een lange tijd spullen vlak tegen het zink aan worden gezet kan het zink anders verkleuren. Ook bomen, struiken en afvallende bladeren kunnen hun sporen op het zink achterlaten.

Er kunnen uiteraard bepaalde zaken aan het zink worden bevestigd, maar dat moet u zeker zelf niet doen. Haal ons erbij! Onoordeelkundig omgaan met zink kan leiden tot bijvoorbeeld een lekkage, snelle slijtage en scheurvorming.

In zo'n geval zal dan ook de garantie komen te vervallen.

Wij hebben met liefde en vakmanschap uw woning voorzien van zink en wij willen dat u er lang zorgeloos van kunt genieten. Wij raden u aan een onderhoudscontract bij ons af te sluiten voor een jaarlijkse inspectie van gevels, erkers en overstekken. Ook worden zonodig vervuilde goten en hemelwaterafvoeren ontdaan van bladeren en slib.